Новини

Заступник глави Офісу президента Татаров повʼязав акцію під ОП із «зовнішнім управлінням»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Гонтар Володимир / УНІАН

Заступник глави Офісу президента Олег Татаров заявив, що на посаді продовжить просувати політику зменшення впливу сил, які намагаються організувати в країні «зовнішнє управління». Про це він заявив, реагуючи на акцію протесту з вимогою його відставки, яка відбулася напередодні під стінами ОП.

«Сьогодні [4 грудня] представники антиукраїнських сил організували біля Офісу пікет з вимогою моєї відставки. До тих пір, поки я працюю у владі, я буду продовжувати на всіх рівнях просувати політику зменшення впливу структур і організацій, що намагаються організувати в нашій країні зовнішнє управління», — написав він у Facebook.

Татаров заявив, що не боїться ні пікетів, ні «сфальсифікованих кримінальних справ». «Моя позиція незмінна — тільки українські інтереси і формування виключно національної та незалежної правоохоронної політики, без чиїхось підказок і зовнішніх вказівок», — сказав він.

В Офісі президента одразу вирішили пояснити слова Татарова. Радник глави ОП Михайло Подоляк у коментарі Інтерфакс-Україна наголосив, що той не мав на увазі взаємини з Міжнародним валютним фондом (МВФ) або Світовим банком.

«Татаров під терміном «зовнішні вказівки» мав на увазі не економічні відносини по лінії МВФ або Світового банку, а тільки рольові ігри наших навколополітичних бізнесменів, які й оплачують подібні компроматні кампанії, часто користуючись власною монополією на ЗМІ і залишаючись в тіні», — сказав Подоляк.

У пʼятницю, 4 грудня, під Офісом президента відбулася акція «Національного корпусу». Протестувальники вимагали звільнення генпрокурора Ірини Венедіктової, глави Офісу президента Андрія Єрмака та його заступника Олега Татарова.