Новини

У Facebook пояснили, чому видалили акаунт нардепа Деркача. Той звинувачує соцмережу у втручанні до виборчого процесу в Україні

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Facebook / Андрей Деркач

Представники Facebook повідомили, що видалили акаунт українського нардепа Андрія Деркача через порушення правил соцмережі. Він нібито закликав втручатися у виборчий процес.

Про це розповіли у Facebook виданню BuzzFeed.

«Ми видалили цей обліковий запис і цю сторінку за порушення нашої політики щодо використання Facebook людьми, які беруть участь в операціях зі створення впливу на вибори», — підкреслили в компанії.

Сам Деркач після видалення його акаунту з Facebook створив Telegram-канал. Він підтвердив, що причиною видалення став його пост про існування другого ноутбука сина кандидата у президенти США Джо Байдена, на якому нібито є докази корупції.

«Блокування мого акаунту у Facebook — пряме втручання у виборчий процес в Україні. Я є народним депутатом України і беру безпосередню участь у виборах в органи місцевого самоврядування в Україні. Подібну заборону доступу до комунікації з моїми виборцями вважаю прямим втручанням у вибори в Україні», — написав він.