Новини

Фокіна вивели зі складу ТКГ

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким вивів першого премʼєра Вітольда Фокіна зі складу делегації України на переговорах у Мінську. Про це повідомляє Офіс президента.

«Для президента є принциповим, щоб усі, на кого покладено виконання функцій від імені держави, завжди керувалися у своїй діяльності та висловлюваннях національними інтересами України й чинили справедливо. Президент констатував, що Вітольд Фокін відступив передусім від справедливої оцінки тимчасової окупації Росією Криму, міста Севастополя, окремих районів Донецької та Луганської областей нашої держави», — заявили в Офісі Зеленського.

В ОП наголосили, що робота української делегації у Тристоронній контактній групі продовжиться на основі чіткого розуміння, що саме Росія контролює окуповані території України.

Нагадаємо, 29 вересня Фокін прибув на засідання комітету Ради з питань організації державної влади. На засіданні він заявив, що не бачив доказів того, що на Донбасі йде війна між Україною та Росією. У підсумку комітет ухвалив звернення до президента Володимира Зеленського з вимогою відкликати Фокіна з Мінської групи.