Новини

Глава ОП Єрмак заявив, що не поділяє думки Фокіна про амністію для бойовиків на Донбасі, запевнивши — учасники ТКГ не ухвалюють рішень

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Ковальчук Віктор / УНІАН

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак запевнив, що не погоджується з думкою заступника голови української делегації у Тристоронній контактній групі Вітольда Фокіна щодо повної амністії для бойовиків на Донбасі та статусу окупованих територій.

Про це він заявив в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера» у п’ятницю, 18 вересня.

«Безумовно, це думка особиста пана Фокіна, з якою я особисто багато в чому не погоджуюся. Є позиція української сторони, вона відкрита, вона відома і вона абсолютно відповідає тим принципам, які сповідуються всіма представниками — на рівні представників у Мінській групі, у «нормандському форматі», на переговорах міністра закордонних справ — і вони незмінні», — наголосив він.

Також Єрмак зауважив, що учасники Тристоронньої контактної групи не ухвалюють остаточних рішень.

«Тристороння контактна група — це консультаційний орган. Люди, які там працюють, не займають будь-яких посад, вони працюють на громадських засадах, вони не отримують зарплату. І все, що вони проговорюють в процесі консультацій, щоб це стало юридичним документом, який до чогось зобов’язує країну, повинно пройти або через Кабмін, або через парламент України, або через інші відповідні органи, які мають право і компетенцію ухвалювати ці рішення», — пояснив керівник ОП.