Новини

Член ТКГ Фокін знову підтвердив, що виступає за загальну амністію на Донбасі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

NurPhoto / NurPhoto via Getty Images

Перший прем’єр-міністр та заступник голови української делегації у ТКГ щодо Донбасу Вітольд Фокін знову підтвердив, що виступає за повну амністію на Донбасі.

Про це він розповів в інтерв’ю «Українському радіо».

Фокін зазначив, що вважає встановлення режиму тиші на сході України великим досягненням чинної влади.

«Що далі? Як написано в комплексних заходах із вирішення конфлікту на сході, треба почати по-справжньому розведення військ, не імітувати діяльність. А розводити по всьому фронту, треба відводити важку військову техніку, а далі — не можна розраховувати на мир навіть у віддаленій перспективі, якщо не оголосити загальну амністію», — заявив він.

Водночас Фокін запевняє, що не можна помилувати тих, хто «ґвалтував, вбивав, знущався», а також «садистів, які фотографували свої злочини». Також він закликав розрізняти поняття амністії та помилування.

«Згідно з нормами міжнародного права, будь-яка країна, в тому числі й Україна, не може, а зобов’язана переслідувати й судити людей, які скоїли воєнні злочини. Так чому вони до мене пред’являють претензії? З одного боку, перекрутили мій текст, а з іншого демонструють повну некомпетентність», — наголосив Фокін.