Новини

Україна у відповідь на російські «Кавказ-2020» готується до своїх маневрів. Задіють 12 тисяч військових і 700 одиниць техніки

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Україні у відповідь на російські навчання «Кавказ-2020» стартують стратегічні командно-штабні навчання «Обʼєднання зусиль — 2020», які пройдуть з 22 по 25 вересня.

Як повідомляє Міністерство оборони, підготовка до навчань вже йде повним ходом. У них братимуть участь 12 тисяч військових з понад 100 військових частин і близько 700 одиниць військової техніки.

На навчаннях буде відпрацьовано управління міжвидовими групами військ в оборонних операціях. Маневри пройдуть у форматах командно-штабних, тактичних, тактико-спеціальних, льотно-тактичних навчань, в тому числі з бойовою стрільбою. Вони пройдуть на загальновійськових, бригадних полігонах, в певних районах місцевості, в повітряному просторі, а також у Чорному й Азовському морях.

Військові відпрацюють штурмові й оборонні операції, пошуково-рятувальні операції, контрнаступальні і рейдові дії. Вогневі удари відпрацюють ракетні комплекси «Нептун» і комплекси залпового вогню «Вільха» , а також ЗРК С-300, БУК-М1, С-125 і «Оса». Бойова авіація буде знищувати цілі умовного противника спільно з ударними безпілотниками Bayraktar TB2. Кораблі флоту будуть відпрацьовувати протидію блокуванню портів, мінуванню секторів, а також висаджувати десант.

Особливістю цих навчань стане їх міжнародних характер — у них братимуть участь бойові підрозділи США, Великої Британії, Німеччини, Литви та Польщі. Загалом за проведенням навчань спостерігатимуть до 200 іноземних інструкторів, військових радників і спостерігачів.

Під час маневрів у небі над Україною працюватимуть американські розвідники AWACS E3A і безпілотники RQ-4 Global Hawk. Також планується третій навчально-бойовий політ стратегічних бомбардувальників США з імітацією нанесення ударів по обʼєктах критичної інфраструктури і морських цілях.