Новини

У «Слузі народу» заявили, що Фокіна планують викликати у комітет Ради для пояснення заяв щодо Донбасу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Anatoliy Pashko / Wikipedia

У Верховній Раді хочуть викликати експремʼєр-міністра і першого заступника глави української делегації у Тристоронній контактній групі Вітольда Фокіна для пояснень його заяв про надання особливого статусу усьому Донбасу та «загальну амністію».

Про це повідомив народний депутат «Слуги народу», заступник голови комітету Ради з питань організації державної влади та місцевого самоврядування Олександр Качура у коментарі «Радіо Свобода».

За його словами, Фокіна планують запросити у комітет для пояснення своєї позиції. «І щоб він розділив позицію особисту і позицію члена ТКГ, яка вона є», – розповів Качура.

Нардеп додав, що вже підготував відповідне депутатське звернення і очікує, що така зустріч з Фокіним може відбутися вже цього тижня на позачерговому засіданні комітету.

За словами Качури, так само як і на зустріч з головою української делегації в ТКГ Леонідом Кравчуком, на зустріч з Фокіним будуть запрошені представники комітету з питань національної безпеки та оборони та комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій.