Новини

Як працюватимуть виші та гуртожитки під час адаптивного карантину? МОЗ оприлюднив рекомендації

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Central European University / Flickr

Міністерство охорони здоров’я оприлюднило рекомендації для вищих навчальних закладів освіти та гуртожитків на час адаптивного карантину, який в Україні діє до 31 жовтня.

Зокрема, у відомстві рекомендують під час карантину мінімізувати заняття студентів-медиків у лікарнях. Крім того, лекційні та практичні заняття студентів-медиків не будуть проводитися у тих медзакладах, де лікують хворих на коронавірус.

«Ми рекомендуємо кафедрам звести до мінімуму проведення лекційних занять у тих лекційних аудиторіях, які розташовані в лікарняних корпусах і в безпосередньому сусідстві із відділеннями, де лікуються пацієнти», — розповіла на брифінгу заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

Які рекомендації для закладів вищої освіти?

Які рекомендації для гуртожитків?

Перебування у приміщеннях загального користування — поза кімнатами — лише в медичній масці або респіраторі.

При виявленні температури тіла понад 37,2°C особа відправляється на ізоляцію до отримання консультації лікаря. Мешканцям гуртожитку, які перебувають на самоізоляції, повинні забезпечити медичне спостереження, доставку продуктів, медикаментів.

Власники й адміністрація гуртожитку мають, зокрема, забезпечити:

Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 жовтня. Країну продовжать ділити на чотири карантинні зони за рівнем поширення коронавірусу.