Новини

У Великій Британії розпочали тестувати на людях вакцину від коронавірусу

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

NurPhoto / Contributor / Getty Images

Британсько-шведська фармацевтична компанія AstraZeneca, яка займається виробництвом вакцини від коронавірусу, розпочала клінічні випробування препарату.

Про це повідомили у пресслужбі компанії 25 серпня.

«У дослідженні, яке фінансується Агентством перспективних дослідницьких проєктів в галузі оборони, що входить до складу Міністерства оборони США, і Управлінням перспективних біомедичних досліджень і розробок, що входить до складу Офісу помічника секретаря щодо забезпечення готовності й реагування в Міністерстві охорони здоровʼя США і соціальних служб, візьмуть участь до 48 здорових учасників із Великої Британії віком від 18 до 55 років», — йдеться у повідомленні.

Під час випробувань фахівці оцінюватимуть ефективність, безпеку і реакцію організму на препарат.

«AZD7442 є комбінацією двох моноклональних антитіл, отриманих від пацієнтів із інфекцією SARS-CoV-2, що одужують. Антитіла зі збільшеним періодом напіввиведення повинні забезпечувати захист від COVID-19 щонайменше на шість місяців», — додали у компанії.

За словами віцепрезидента з біофармацевтичного дослідження компанії Мене Пангалоса, така комбінація антитіл в поєднанні з запатентованою технологією продовження періоду напіввиведення може підвищити як ефективність, так і довговічність використання, а також знизити ймовірність вірусної стійкості.

Перші результати випробування AstraZeneca планує отримати в другій половині 2020 року.