Новини

Google анонсувала нову лінійку смартфонів із 5G. На жаль, в Україні їхній потенціал не розкрити до 2022 року

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Google

Компанія Google офіційно анонсувала дві нові моделі смартфонів з 5G — Pixel 5 і Pixel 4A 5G, які можна буде придбати вже восени. Деталі щодо гаджетів поки тримають у таємниці. В Україні потенціал цих смартфонів вдасться розкрити не скоро — не раніше 2022 року.

Про це повідомляє The Verge.

Google не надала багато інформації та навіть не продемонструвала жодних фото чи відео з новими смартфонами, які працюватимуть в мережі нового покоління 5G.

Придбати нові гаджети можна буде у США, Канаді, Великій Британії, Ірландії, Франції, Німеччині, Японії, Австралії та Тайвані. До початку продажів компанія обіцяє розповісти про Pixel 5 і Pixel 4A 5G та їхні особливості трохи більше.

Наразі відомо, що Pixel 4A 5G є покращеною версією анонсованого нещодавно Pixel 4A та коштуватиме $499. Отже, модифікація для роботи в мережі 5G підвищила вартість гаджету на $150. Крихти інформації кажуть, що покращений Pixel 4A матиме більший екран і дві камери.

Усі три смартфони вийдуть на ринок майже одночасно: Pixel 4A наприкінці літа, а Pixel 5 і Pixel 4A 5G восени. Також відомо, що більшість операторів США не зацікавлені в просуванні смартфону без 5G, тож вихід Pixel 4A з анонсом Pixel 4A 5G викликає певні запитання.

«5G — це причина, за якою Google анонсує всі три телефони одночасно. Потенційним покупцям 4A корисно знати, що буде більше моделей Pixel, але реальність полягає в тому, що всі три націлені на різних покупців. Оскільки 4А не знайде багато підтримки з боку операторів, попередній анонс Pixel 5 є заходом зберегти обличчя», — пише The Verge.

Зазвичай Google анонсує та випускає нові смартфони у жовтні, але з огляду на пандемію і той факт, що Apple не збирається вчасно випускати iPhone 12, варто очікувати Pixel 5 і Pixel 4A 5G взимку.

Українці зможуть відчути переваги смартфонів із 5G нескоро — за словами міністра цифрової трансформації України, новий протокол зв’язку з’явиться не раніше 2022 року.

«Аукціони можна буде провести, якщо звільняться частоти, під кінець наступного року, і з 2022 року почнеться плавне впровадження в Україні. Але першими будуть лише найбільші міста, а далі вже залежно від потенціалу розвитку можуть бути інші території», — розповів Олександр Шелест в ефірі телеканалу «ДОМ».