Новини

Трампа звинуватили у використанні імені Рейгана під час збору грошей на передвиборчу кампанію

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Chip Somodevilla/Getty Images

Керівництво штабу президента США Дональда Трампа розсилало виборцям листи з пропозицією зробити пожертву й отримати набір золотих монет із зображенням 40-го президента США Рональда Рейгана та самого Трампа. У фонді Рейгана звинуватили штаб у використанні імені без дозволу.

Про це пише The Washington Post.

У липні виборці Трампа отримали листи від його імені, в яких пропонувалося зробити пожертву на фінансування його передвиборчої кампанії. Тим, хто жертував понад $45, пропонували памʼятний набір «обмеженої серії» з двома золотими монетами, на яких з одного боку було зображення Рейгана, а з іншого — Трампа. Зображення на монетах зроблені на основі фотографії 1987 года, на якій зображено рукостискання Рейгана і Трампа в Білому домі.

Крім того, у листі наголошували, що цього року відзначається «40-а річниця вступу на посаду 40-го президента».

Журналісти підкреслюють, що доходи від продажів наборів надходили як у фонд передвиборчої кампанії Трампа, так і до бюджету республіканського Національного комітету.

У фонді Рейгана наголосили, що зображення використовувалося без їхньої згоди. Вони закликали припинити збір коштів таким чином. У Республіканській партії у відповідь заявили, що раніше фонд не заперечував, і це прохання стало для них несподіванкою. Утім, республіканці наголосили, що припинять розсилати такі листи.

Трамп прокоментував публікацію The Washington Post у Twitter, написавши, що газета нібито безпосередньо повʼязана із фондом Рейгана.