Новини

Які покарання передбачає законопроєкт про посилення відповідальності за п’яне водіння. Пояснення МВС

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Петро Порошенко / Flickr

У Міністерстві внутрішніх справ наголосили, що законопроєкт № 2695 про посилення відповідальності водіїв за водіння в нетверезому стані закриває «дірки» в законодавстві, через які тисячі п’яних водіїв уникали відповідальності.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, повідомляє пресслужба відомства.

За даними МВС, торік 1 457 людей змогли уникнути відповідальності за нетверезе водіння через передання справи на розгляд трудових колективів і громадських організацій. Суди закрили 633 справи у зв’язку з «малозначністю».

«У законопроєкті 2695 ми закриваємо ці дві законодавчі «дірки» повністю. 13 662 справи були закриті судами через закінчення строку розгляду адмінправопорушення, тому що зараз діє строк розгляду — три місяці. У законопроєкті передбачений рік на розгляд справи п’яного вбивці за кермом», — зазначив Геращенко.

Він розповів, які покарання передбачає законопроєкт:

Усі ці норми будуть відпрацьовані у другому читанні, зазначили в МВС.

Також, за словами Геращенка, цим законопроєктом суттєво підвищується штраф за перевищення швидкості більше ніж на 50 км/год. Зараз він становить 510 грн, а в разі, якщо депутати підтримають законопроєкт у другому читанні, він становитиме 3 400 грн.