Новини

Адвокат Порошенка заявив, що генпрокурор Венедіктова оформила постанову «заднім числом»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

УНІАН

Адвокат Петра Порошенка Ігор Головань стверджує, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова оформила «заднім числом» постанову, якою нібито доручила іншому прокурору вручити підозру Порошенку.

Про це адвокат повідомив у Facebook, додавши відповідний документ.

Головань заявив, що Венедіктова та її підлеглі спочатку стверджували, що така постанова не потрібна, але потім її все-таки додали у матеріали справи, проте вже «заднім числом».

«10 червня я написав пост про те, що Венедіктова […] не оформила постановою процесуальне рішення доручити здійснення повідомлення про підозру Порошенку. Нахаба з прокурорським посвідченням, що перервав допит Порошенка у якості свідка, мав при собі лише не передбачений законом папірець «доручення», тобто не мав жодних повноважень. Ніякого повідомлення про підозру здійснено не було», — написав Головань.

За його словами, під час зустрічі у кабінеті Венедіктової прокурори намагалися переконати, що «жодної постанови було не потрібно».

Адвокат заявив, що згодом постанова все-таки зʼявилася у справі.

«Однак пізніше «проффесіонали» перечитали кодекс. І постанова чарівним чином з’явилася у додатках до клопотання про застосування до Петра Порошенка запобіжного заходу — тримання під вартою. Однак генеральний шулер виявилася нездатною навіть якісно фальсифікувати документ. Певно, в результаті поспіху, у тексті підробної постанови з’явилися статті КПК (109 та 382), які були закриті ще 25 травня», — заявив Головань.

Раніше стало відомо, що адвокати Порошенка оскаржують у суді бездіяльність Венедіктової. Вони заявляють, що Офіс генпрокурора досі не відреагував на заяви про кримінальні правопорушення, вчинені слідчими Держбюро розслідувань (ДБР) під час обшуків у музеї Гончара.