Новини

Активіст Кравченко заявив про побиття Білецьким та членами «Нацкорпусу» через підтримку Стерненка

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Назарій Кравченко / Facebook

Колишній заступник голови «Національного корпусу» та автор проєкту «Речовий доказ» Назарій Кравченко заявив, що його і Сергія Філімонова (ексголова київського осередку партії, активіст) побили і допитували члени «Нацкорпусу», серед яких був і лідер партії Андрій Білецький.

У коментарі «Бабелю» він розповів, що їх «запросили на розмову» через підтримку активіста і блогера Сергія Стерненка, якому незабаром можуть повідомити про підозру у вбивстві.

«Подзвонили Сергію [Філімонову], і мене попросили приїхати на зустріч із Білецьким. Там було близько 30 людей зі зброєю, я багатьох з них знаю. Потім почали бити і допитувати... Питань було багато. В основному, за Стерненка. Питали, хто замовив медійну кампанію на його підтримку», — сказав Кравченко.

У своєму Facebook він написав, що їх били по голові і намагалися «переконати». Він опублікував фото Білецького і ще трьох членів Накорпусу зі складу полку «Азов», які могли бути причетні до побиття.

У свою чергу, адвокат Масі Найєм зазначає, що Філімонова і Кравченко бив і сам Білецький.

«Зустрічі фактично не було. Їх били. В тому числі і сам Андрій. Вимагали дати інформацію, хто замовив медійну підтримку Сергія Стерненка», — написав він.

У самому «Нацкорпусі» ситуацію поки не прокоментували. Раніше Андрій Білецький говорив, що підтримає Стерненка у разі його арешту, але при цьому закликав футбольних фанатів «не робити героїв з тих, про кого навіть не варто говорити».