Новини

Апеляційний суд залишив під вартою екснардепа Пашинського

Автори:
Костя Андрейковець, Олег Панфілович
Дата:

Facebook / Сергій Пашинський

Апеляційний суд Києва залишив під вартою екснардепа Сергія Пашинського, якого раніше заарештували на два місяці за підозрою у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень мешканцю Київської області Вʼячеславу Хімікусу.

Таким чином, Пашинський залишиться в СІЗО до 4 грудня. Засідання суду тривало два дні. Підтримати екснардепа прийшли колишній спікер Ради Андрій Парубій, нардеп Микола Княжицький, екснардепи Тетяна Чорновіл, Андрій Тетерук та колишній секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов. Загалом 14 чинних і колишніх чиновників просили суд віддати екснардепа на поруки.

У відповідь на питання кореспондента theБабеля чи має Пашинський додаткову охорону у СІЗО, той відповів: «Захист забороняє мені це коментувати, але я ввжажаю, що небезпека моєму життю існує».

Під час судового процесу захист Пашинського наполягав, що справу про арешт їхнього підзахисного мав би розглядати не Печерський суд столиці, а Шевченківський, оскільки Державне бюро розслідувань розташоване саме в тому районі.