Новини

Викиди на «Кримському титані»: мешканці Армянська через суди вимагатимуть компенсацій

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Sergei Malgavko \ TASS via Getty Images

Жителі окупованого Армянська мають намір через суди вимагати від «влади» компенсацій за шкоду здоровʼю від викидів на хімзаводі «Кримський титан», які відбулися влітку 2018 року.

Про це в ефірі «Радіо Крим.Реалії» розповів активіст з Армянська, колишній працівник заводу «Кримський титан» Владислав Пивовар.

«Наскільки мені відомо, порушено кримінальну справу, наразі триває слідство — дуже довго, але йде. Опитують усіх, хто постраждав, хто звертався в лікарню, визнають дітей потерпілими. Завтрашній пікет буде про те, що ми хочемо звернутися з позовом до суду для відшкодування моральної та фізичної шкоди», — сказав він.

Пивовар зазначив, що через рік фактично ніхто не отримав компенсацій за збиток, а екологічна ситуація в місті продовжує погіршуватися.

«У нас офіційно оголосили, що це була катастрофа, а не просто викид... На сьогодні ми отримали всі відповіді щодо районів, тобто стосовно Армянська, Красноперекопська. Звернення ми писали до міністра екології Криму, до міністра з НС — і те ж саме до міністрів Росії. Вони спихнули все це нижче, це була відписка, а конкретно нічого не зроблено», — заявив інший активіст Сергій Акімов.

17 серпня у місті планується акція протесту.