Новини

У Росії порушили кримінальну справу через смерть російського найманця Іванова в українській колонії

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу за фактом смерті у Дрогобицькій колонії (Львівська область) 45-річного Валерія Іванова – громадянина РФ ,який воював на Донбасі на боці бойовиків. Про це повідомляється на сайті російського відомства .

«У органів попереднього слідства є підстави вважати, що смерть Іванова носить кримінальний характер і настала внаслідок протиправних дій невстановлених осіб на території України», — заявили в СК.

Росіяни порушили кримінальну справу за ознаками «умисного заподіяння тяжкої шкоди здоровʼю, небезпечної для життя людини, що спричинило з необережності смерть потерпілого» (частина 4 статті 111 Кримінального кодексу РФ).

Також наголошується, що Іванов помер 9 грудня 2018 року, а його тіло з України в місто Сєверодвінськ Архангельської області доставили 28 грудня 2018 року.

«У ході судово-медичної експертизи встановлено, що смерть настала в результаті сукупності нанесених тілесних ушкоджень — тупої поєднаної травми тіла», — запевняють у слідчому комітеті РФ.