«Хотів вкрутити лампочку». Офіс омбудсмена розкрив причину смерті російського найманця Іванова в українській колонії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Російський військовий Валерій Іванов помер у колонії Дрогобича через падіння з драбини. Про це повідомив офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

«9 грудня Валерій Іванов, перебуваючи у кімнаті відпочинку для ув’язнених, вирішив закрутити лампочку, яка перегоріла. Для цього він заліз на складану драбину, проте не втримався та впав на спину. Потиличною частиною голови він вдарився об смітник, внаслідок чого настала смерть», — повідомляє офіс.

За даним фактом місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (нещасний випадок) Кримінального кодексу. Остаточні результати судмедекспертизи очікуються через місяць.

  • Український суд засудив Іванова за тероризм до 12 років увʼязнення. Він приїхав на Донбас з російського міста Архангельськ у грудні 2014 року — воювати на боці сепаратистів.
  • Іванов був одним із 22 затриманих в Україні росіян, які звернулися до президента Росії Володимира Путіна з проханням повернути їх на батьківщину. Раніше Київ заявляв, що готовий обміняти цих людей на українців.