Новини

ГУР ідентифікував росіян, які розстріляли чотирьох українських військовополонених поблизу Роботиного

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Головне управління розвідки Міноборони України ідентифікувало російських військових, які розстріляли чотирьох українських військовополонених поблизу Роботиного (Запорізька область) у другій половині травня 2024 року.

Страту зафіксували на відео — на ньому четверо українських військових з піднятими руками без зброї здаються в полон, а росіяни змушують їх лягти долілиць і впритул розстрілюють.

ГУР стверджує, що до розстрілу причетні російські військові зі штурмової групи 70-го мотострілецького полку (В/Ч 71718) 42-ї мотострілецької дивізії 58-ї армії Південного округу ЗС РФ. Пункт постійної дислокації цієї військової частини розташований в Шалі, що в Чечні.

На момент страти українських військовополонених під Роботиним 70-м мотострілецьким полком армії Росії командував підполковник Абаєв Юрій Маірбєковіч з позивним «Буйвол», він народився в 1990 році.

До страти українських бійців також причетні військовослужбовці 70-го мотострілецького полку армії РФ, зокрема:

СБУ

Вони також можуть бути причетні до страти ще кількох українських військовополонених, що сталася пізніше у травні 2024 року. Про це, зокрема, свідчать отримані радіоперехоплення розмови окупантів із 70-го полку ЗС РФ, під час якої один із російських командрів штурмової роти віддає наказ своїм підлеглим розстріляти українських військових.