Новини

Стрілянина у Дніпрі: Артемію Рябчуку повідомили про підозру за трьома статтями, незабаром перевірять його психічний стан

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Національна поліція України

Слідчі повідомили про підозру за трьома статтями Артемію Рябчуку, який вранці 27 січня розстріляв пʼятьох людей на заводі «Південмаш» у Дніпрі.

Про це Державне бюро розслідувань повідомило на брифінгу в день інциденту, 27 січня.

Про підозру повідомили за трьома статтями Кримінального кодексу:

Прокуратура клопотатиме про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту без права на заставу.

Слідчі уже оглянули місце події та допитали свідків, зокрема одного із поранених. Далі правоохоронці мають встановити, чи не перебував хлопець у стані алкогольного чи наркотичного спʼяніння, незабаром йому призначать експертизу психічного стану. Мотиви вчинку поки невідомі.

Зараз слідчі вивчають кілька версій, включно з неуставними відносинами (інші версії оприлюднять після того, як їх сформують). Перед цим народний депутат фракції «Слуга народу» Юлія Яцик опублікувала в Telegram-каналі попередню інформацію щодо причин інциденту: «Два місяці тому він попередив бійку між солдатами. Повідомив керівництву, а ті не вжили жодних заходів, визнали його «стукачем» і почали знущатися. Він спеціально чекав 2 місяці, щоб отримати автомат і помститись. Про вчинене не шкодує».

ДБР також вивчить, яким чином у виданнях і соціальних мережах зʼявилось відео з моментом розстрілу.

Крім цього, Держбюро розслідувань почало розслідувати службову недбалість керівництва Нацгвардії. Слідство вивчатиме, як організували процес несення служби і статутні відносини — це стосується і всіх інших частин Нацгвардії у країні.