Новини

Нацполіція спростувала, що ексголову Головного управління розвідки Бурбу позбавили охорони

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

УНІАН

Національна поліція спростувала інформацію про те, що колишнього керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони Василя Бурбу позбавили охорони.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Генерал-полковник Василь Бурба є особою, яка перебуває під охороною, адже він виконував особливо важливі завдання для захисту Незалежності та територіальної цілісності України. В тому числі на території, тимчасово окупованій ворогом», — заявили в Нацполіції.

Там додали, що спецпідрозділи поліції цілодобово охороняють Бурбу та членів його сімʼї. «Вони перебуватимуть під охороною до тих пір, поки існуватиме загроза їхньому життю та здоровʼю», — пояснили в НПУ.

Про що йдеться?

Головний редактор видання «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов заявив, що 22 лютого без попередження родину генерал-полковника ГУР Міноборони Василя Бурби виселили з охоронюваного селища в Конча-Заспі. Також розвідника позбавили документів прикриття.

За словами журналіста, таке рішення ухвалили після того, як Бурба дав свідчення у кримінальному провадженні про зрив операції із затримання бойовиків-«вагнерівців». Журналісти й опозиція звинувачують у причетності до зриву цієї операції посадовців Офісу президента, у томи числі — Андрія Єрмака.