Новини

Через пандемію коронавірусу Канада стала найпривабливішою країною для трудової міграції

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Gassflor / Pixabay

США втратили лідерство як головний пункт призначення трудових мігрантів з усього світу. Через пандемію міграційні потоки переспрямувалися на країну, яка найкраще впоралася з загрозою коронавірусу — Канаду.

Про це йдеться в дослідженні провідної консалтингової компанії Boston Consulting Group.

Наразі кількість охочих переїхати за кордон для працевлаштування в усьому світі впала, і становить 50%. У 2018 році таких було 57%, а в 2014 — 64%. Опитування провели серед більш ніж 200 тис. осіб у 190 країнах — тобто майже в усьому світі.

За даними BCG, трудову міграцію обмежує як посилення перепон для працевлаштування за кордоном, так і пандемія коронавірусу, що змушує людей з усього світу побоюватися за умови безпеки в країні, яку вони могли б обрати для переїзду.

Більшість країн, які віднедавна посіли перші місця в списку найсприятливіших для трудової міграції, мають відносно низький рівень поширення коронавірусу. Крім Канади, це Австралія, Японія, а також Сінгапур і Нова Зеландія, що вперше з’явилися у списку місць, де люди з усього світу хотіли б знайти роботу.

Слабкі заходи боротьби з пандемією в Європі змусили потенційних трудових мігрантів відмовитися від розгляду Німеччини, Франції, Італії та Іспанії — вони опустилися в рейтингу найбільш бажаних країн для працевлаштування.

Відтепер такі міста як Нью-Йорк, Барселона, Рим і Мадрид втратили свій статус найбільш популярних для переїзду та пошуку роботи. Натомість Токіо, Сінгапур, Дубаї та Абу-Дабі стали привабливішими.

«Зі зростанням можливостей працювати віддалено багато людей відчули, що можуть будувати свої кар’єри віртуально, взагалі без необхідності переїжджати», — йдеться в дослідженні.

Крім зниження бажання мігрувати, опитування демонструє ріст оптимізму щодо перспективи залишитися на батьківщині та знайти віддалену роботу в закордонних компаніях. Такий варіант розглядають 57% опитаних.

Найбільше вакансій для віддаленої роботи — у сфері інформаційних технологій. Наразі пошук працівників за кордоном значно розширився, що вигідно як для компаній, так і для іноземних фахівців — перші отримують більшу вибірку талановитих людей, а другі будують кар’єри без необхідності поривати з батьківщиною.