Новини

Укравтодор та «Укрзалізниця» підписали меморандум про Дарницький міст у Києві. Будівництво мають завершити до кінця року

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Синиця Олександр / УНІАН

Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) та «Укрзалізниця» підписали меморандум щодо завершення будівництва Дарницького мосту в Києві.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко під час брифінгу в межах Всеукраїнського форуму «Україна 30».

«Цього року в межах «Великого будівництва» буде добудований Дарницький міст у Києві. Перший крок — підписання меморандуму між «Укрзалізницею» та Укравтодором щодо добудови Дарницького мосту», — сказав він.

За словами очільника Укравтодору Олександра Кубракова, компанія супроводжуватиме проєкт на всіх етапах, а вирішувати, на чиєму балансі перебуватиме Дарницький міст, будуть після завершення будівництва об’єкта на Лівому березі.

«Вже підписано договір із підрядником, який скоригує проєктну документацію. Це дасть змогу розпочати роботи одразу після проходження всіх процедур», — додав він.

Зі свого боку голова правління «Укрзалізниці» Володимир Жмак пояснив, що однією з причин того, що міст став довгобудом, є відсутність у компанії навичок у будівництві мостів та фондів.

Окрім цього, Тимошенко закликав владу Києва співпрацювати з Укравтодором для завершення будівництва Подільсько-Воскресенського мосту.

«Політики в цьому питанні немає. Якщо місцева влада цього не може зробити — ми простягаємо руку допомоги з нашого боку, але просимо, щоб був і фідбек з іншої сторони», — сказав він.

Наразі, за словами Кубракова, столична влада не відповідає на пропозицію щодо Подільсько-Воскресенського мосту.