Новини

У Зеленського запевняють, що РНБО не планувала вводити санкції проти каналу «Прямий»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Пресслужба телеканалу "Прямий"

Речниця президента Володимира Зеленського Юлія Мендель запевнила, що на засіданні Ради національної безпеки й оборони 19 лютого не планували вводити санкції проти телеканалу «Прямий», на що натякав п’ятий президент Петро Порошенко.

Про це вона заявила в коментарі «Українській правді».

Мендель зазначила, що санкції проти нардепа ОПзЖ Тараса Козака та його каналів «112 Україна», ZIK і NewsOne ввели на основі доказової бази.

«Санкції проти телеканалів були впроваджені через докази фінансування з держави-агресора, а також пов’язаність їхнього власника з терористичними організаціями, що оперують на окупованих агресором територіях України. Це було чітко артикульовано як членами РНБО, так і спецслужбами, які займалися відповідними розслідуваннями», — наголосила Мендель.

Речниця підкреслила, що рішення про закриття цих каналів ухвалили винятково на захист державних інтересів. Разом з тим вона зазначила, що іншим каналам нічого не загрожує.

«Сподіваємося, що публічні острахи Петра Порошенка щодо закриття каналів, які підпорядковуються йому, не є ознакою наявності подібної діяльності з його боку. Свободі слова в Україні нічого не загрожує, які б критичні матеріали чи ненадійні факти, якщо йдеться про підпорядковані колишньому президенту телеканали, вони не поширювали», — додала вона.