Новини

«Демократія крихка». Байден прокоментував провал імпічменту Трампа

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Gage Skidmore / Flickr

Провал імпічменту Дональда Трампа, якого звинувачували в підбурюванні до заколоту, має нагадати американцям про необхідність захищати правду та про крихкість демократії — з такою заявою виступив президент США Джо Байден після засідання Сенату, що не набрало достатньо голосів для засудження його попередника.

Про це повідомляє Reuters.

«Сумна сторінка в нашій історії нагадує нам, що демократія крихка», — сказав Байден за результатами голосування щодо імпічменту Трампа, який не набрав необхідної підтримки ⅔ сенаторів.

За імпічмент експрезиденту проголосувала не лише демократична більшість, але й семеро республіканців — усього 57 сенаторів.

«Хоча фінальне голосування не призвело до засудження, суть обвинувачення не є суперечливою. Навіть ті, хто протистояв засудженню, як лідер сенатської меншості МакКоннелл, вважають, що Дональд Трамп винен у «ганебному зневажанні обов’язку» і «практично й морально відповідальний за насильство, розв’язане в Капітолії», — підкреслив президент США.

Він нагадав, що насильству та екстремізму не місце в Америці, і громадяни завжди мають бути пильними й «захищати правду», щоб «побороти брехню».

У свою чергу Дональд Трамп назвав імпічмент «черговою фазою найбільшого полювання на відьом» за всю історію США.

«Жоден президент не проходив через таке, тому що наші опоненти не можуть забути про майже 75 мільйонів людей, які проголосували за нас усього кілька місяців тому — найбільшу кількість за чинного президента в усі часи», — цитує заяву експрезидента ABC.

Трамп також пообіцяв через кілька місяців розкрити свої подальші плани з «досягнення американської величі для всіх людей».