Новини

Комітет Ради на засіданні розгляне ситуацію з нардепом Кивою, який облаяв журналіста Bihus.Іnfo

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

УНІАН

Журналісти Bihus.Іnfo звернулися до профільних комітетів Верховної Ради та правоохоронців після того, як у кулуарах парламенту народний депутат від «Опозиційної платформи — За життя» Ілля Кива облаяв журналіста проєкту Данила Мокрика. Про це розслідувач розповів «Громадському».

Bihus.Іnfo направив звернення до Комітету з питань свободи слова і до Комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи, а також звернувся до мовного омбудсмена та поліції.

За словами журналіста, Комітет з питань свободи слова вже повідомив, що планує розглянути ситуацію з Кивою на засіданні 17 лютого.

Крім того, Bihus.Info звернувся до правоохоронних органів із заявою про можливий злочин Киви за матеріалами, викладеними в журналістському розслідуванні. Розслідувачі зазначають про можливий склад злочину за ст. 209 Кримінального кодексу — легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

Про що йдеться?

5 лютого журналіст Bihus.Іnfo у кулуарах Верховної Ради запитав Киву про відмивання грошей через конвертаційні центри. На що той обматюкав керівника Bihus.Іnfo Дениса Бігуса: «Я знаю одне, що ваш керівник — пі***ас і гомосексуаліст... Ви є поплічником пі***аса... Ви займаєтеся дешевим пі***жем і провокаціями. У вас керівник пі***ас і корупціонер».

Журналіст у відповідь нагадав Киві, що той «живе на його податки», після чого нардеп запропонував, щоб Бігус заплатив податки «за всі вкрадені ним гроші».

Окрім цього, Кива запевнив, що проти нього не відкрито жодної кримінальної справи. Але згідно з даними порталу «Судова влада України», проти нардепа нині розглядають декілька кримінальних проваджень, більшість із них — позови про захист честі, гідності та визнання інформації недостовірною.