Новини

«Я намагаюся бути послідовним». Спікер Ради Разумков втретє не голосуватиме за призначення Вітренка міністром енергетики

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков втретє не буде голосувати за призначення Юрія Вітренка міністром енергетики. Про це він заявив в інтервʼю «Бабелю».

У нього запитали, чи можна втретє виносити кандидатуру Вітренка. На що Разумков відповів: «Станом на сьогодні — так. Можна вносити скільки душі завгодно. Процедура наступна: фракція ухвалює рішення, вносить подання премʼєр-міністру, той вносить його до парламенту, ваш покірний слуга його розписує, комітет розглядає, і готові документи йдуть знову в зал».

На запитання, чи буде він голосувати проти, він відповів: «Я намагаюся бути послідовним».

Нагадаємо, Разумков двічі утримався під час голосування за призначення Вітренка. Спікер вважає, що Вітренко отримав занадто високу премію за перемогу «Нафтогазу» над російським «Газпромом» у Стокгольмському суді. Як виконавчий директор «Нафтогазу» Вітренко мав отримати $4 мільйони премії, але, за його словами, ці гроші пішли в бюджет, а він отримує довгострокові гривневі облігації.