Новини

Захворюваність на коронавірус падає в усіх регіонах світу — уперше від початку пандемії

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Mike Finn / Flickr

Кількість нових випадків зараження коронавірусом зменшується в більшості країн після стрімкого підйому на початку січня, як і кількість смертельних випадків. Уперше від початку пандемії таке відбувається фактично в усіх регіонах світу. Тим часом кількість вакцинованих людей вже перевищила кількість інфікованих за весь час кризи.

Про це повідомляє Axios.

Найбільший спад фіксують у Європі — кількість нових випадків зараження та смертей в лютому перебуває на рівні показників середини жовтня, коли спалах інфекції посилювався, аж поки не досягнув «історичного» піку в листопаді.

Схожа картина в Північній Америці — наразі захворюваність впала до рівня листопада.

В інших частинах світу спад виражений не настільки яскраво, а в Океанії захворюваність тримається на стабільно низькому рівні, майже без перепадів.

Кількість заражень у Південній Америці зменшилась до рівня початку стрибка захворюваності в січні, але досі перебуває на високому рівні. В Азії ситуація на рівні серпневої, коли кількість випадків зростала, допоки не досягла піку в середині жовтня.

В Африці пандемічна ситуація теж повернулася до рівня серпня.

Наразі єдине, що зростає, — це кількість щеплень. У країнах Південної Азії при цьому зростає впевненість, що пандемія може затихнути ще до того, як вакцини від коронавірусу будуть широко доступними.

Axios зазначає, що більшість оптимістичних прогнозів протягом пандемії не виправдалися, тож нинішній спад цілком може обернутися зростанням вже за кілька тижнів.