Новини

Санлікар Ляшко: Україна може зберігати 30 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Tim Reckmann / Flickr

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що держпідприємство «Укрвакцина» може забезпечити належне одночасне зберігання до 30 мільйонів доз вакцини від коронавірусу.

Про це він розповів на брифінгу.

«Є РНК-вакцина [Pfizer/BioNTech], яка вимагає температури -70 °C, інші вакцини вимагають +2...+8 °C. У нас є потужності для зберігання обох вакцин. Коли ми говоримо про вакцину з температурою зберігання +2...+8 °C, наше державне підприємство «Укрвакцина» має потужності для зберігання 30 мільйонів доз», — сказав Ляшко.

За його словами, на регіональному рівні є 25 складів, які можуть зберігати тримісячний обсяг доз, а також 490 районних пунктів зберігання.

Говорячи про вакцинацію населення, Ляшко уточнив, що її проводитимуть двома способами: вакцинація мобільними бригадами з імунізації та вакцинація на базі пунктів щеплень.

Для першого способу створять близько 350 бригад. «До складу бригади входять один лікар, один резервний лікар, дві медсестри, одна резервна медсестра й один водій. Усього в них задіяно близько 2,2 тисячі спеціалістів», — сказав Ляшко.