Новини

«Кричуща атака на свободу преси». Міжнародна федерація журналістів розкритикувала блокування каналів Медведчука

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Міжнародна федерація журналістів (IFJ) назвала запровадження санкцій проти телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZIK «позасудовою і політично мотивованою забороною» та «кричущим нападом на свободу преси».

Про це пише Deutsche Welle.

«Ця довільна і політично вмотивована заборона неприйнятна в умовах демократії. Вона ставить під загрозу роботу сотень працівників ЗМІ, які не мають нічого спільного з політичною приналежністю їхніх власників», — зазначив генеральний секретар IFJ Ентоні Белленджер.

Генсек Європейської федерації журналістів Рікардо Гутієррез у своїй заяві вважає очевидним, що «заборона абсолютно не відповідає міжнародно-правовим стандартам свободи слова та мовлення».

Міжнародна федерація журналістів є найбільшою в світі організацією професійних працівників ЗМІ. Її штаб-квартира розташована у Брюсселі. Вона представляє близько 600 тисяч журналістів із понад 139 країн світу. Федерація має консультативний статус в організаціях системи ООН, Комітеті з прав людини, у Раді Європи та інших міжнародних організаціях.