Новини

Замах на генерала СБУ: Баканов заявив про можливі зв’язки підозрюваного Нескоромного з російськими спецслужбами

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Служба безпеки України перевіряє можливі звʼязки зі спецслужбами Росії колишнього першого заступника глави СБУ Дмитра Нескоромного, підозрюваного в організації замовного вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

Про це заявив голова СБУ Іван Баканов під час закритого спільного засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки і комітету з питань правоохоронної діяльності, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Як видно з окремих аудіозаписів, оприлюднених у ЗМІ, ймовірно, не обійшлося тут і без російського сліду. Тому буде детально вивчено можливий звʼязок підозрюваного зі спецслужбами країни-агресора» — сказав він.

За думку Баканова, приводом для підготовки замовного вбивства Наумова стала його професійна діяльність, оскільки «він не дозволяв злочинній групі призначити «своїх людей» на посади в СБУ».

Окрім цього, голова СБУ наголосив, що завданням відомства є запобігання злочинам, «а не реагувати на піар-хвилі, особливо, коли вони ще підживлюються ззовні та мають очевидні мотиви».