Новини

«Я чесно спробував». Вітренко прокоментував провал своєї кандидатури в Раді на посаду міністра енергетики

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Нафтогаз

Виконувач обовʼязків міністра енергетики Юрій Вітренко прокоментував голосування Ради, на якому його не змогли призначити міністром. Відповідний допис він опублікував у Facebook.

«У мене були зовсім інші особисті плани. Я розумів глибину проблем і відсутність рішень, які б всіх задовольняли. Я усвідомлював політичні ризики. Я розумів, скільки бруду на мене виллється. [...] Я чесно спробував. І мені не соромно звітувати за те, що я зміг зробити за місяць, при цьому з дуже обмеженими повноваженнями», — зазначив він.

Ось підсумки діяльності Вітренка, про які він розповів у Раді:

Нагадаємо, що у середині січня Юрій Вітренко заявив в інтервʼю газеті «День», що в разі провалення повторного голосування за його призначення на повноцінну міністерську посаду, він піде з політики у приватний бізнес.

«Я поїду до сімʼї, буду займатися приватним бізнесом, вести нормальний спосіб життя тощо. Раніше я займався інвестиційним банківським бізнесом. Ми також почали дивитися у проміжок часу, коли я пішов з «Нафтогазу» і ще не був виконувачем обовʼязків міністра, на певні ІТ-проєкти, стартапи. Після нетривалого відпочинку зможу займатися цим», — розповів він.