Новини

Сенат США подолав вето Трампа і проголосував за оборонний бюджет. У ньому передбачена військова допомога Україні

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Wikipedia

Сенат США слідом за Палатою представників схвалив законопроєкт про оборонний бюджет, який ветував президент країни Дональд Трамп.

Про це повідомив сенатор США, республіканець Мітч Макконнелл, який очолює штат Кентуккі з 1985 року.

«Ми ухвалювали цей закон 59 років поспіль, і так чи інакше, ми збираємося розглянути 60-й щорічний законопроєкт про оборонний бюджет і ухвалити його до завершення Конгресу в неділю», — наголосив він.

Макконнелл визнав, що це рішення є серйозною відповідальністю, але також і «надзвичайною можливістю спрямувати наші пріоритети національної безпеки».

«Це наш шанс знову взяти участь у дослідженнях і розробках, щоб наші військові 21 століття були готові перевершити будь-якого супротивника. Це наш шанс забезпечити, щоб ми йшли в ногу з конкурентами, такими як Росія та Китай. Це наш шанс нагадати хоробрим військовослужбовцям та їхнім сім’ям, що ми їхні спини — завдяки потужностям, ресурсам та підтримці, що відповідають найкращим бойовим силам у світі», — додав сенатор.

Зауважимо, документ також передбачає введення додаткових санкцій проти проєкту російського газопроводу «Північний потік — 2».

Під час голосування 80 сенаторів проголосували за подолання вето Трампа, лише 12 підтримали чинного президента США. Отже, бюджет вважається схваленим, незважаючи на вето глави держави.