Новини

У «Слузі народу» пропонують заборонити рекламу на дорогах. Законопроєкт уже зареєстрували в Раді

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Поліщук Максим / УНІАН

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук запропонував для зниження аварійності заборонити розміщувати на автомобільних дорогах засоби зовнішньої реклами, які відвертають увагу водіїв.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні разом із колегами зареєстрував законопроєкт «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони розміщення реклами на автошляхах», — написав Стефанчук.

На сайті Верховної Ради тексту законопроєкту, зареєстрованого за № 4534, поки немає, проте Стефанчук уточнив, що він пропонує заборонити встановлювати засоби зовнішньої реклами на пішохідних і велосипедних доріжках, на алеях, біля доріг та над ними, а також поруч із залізничними переїздами.

На думку нардепа, ці зміни сприятимуть підвищенню рівня безпеки людей та допоможуть зменшити кількість ДТП на дорогах України.

«Україна є одним із лідерів серед країн ЄС за питомими показниками аварійності та наслідків ДТП. Лише впродовж 2019 року скоєно 160 675 ДТП, у яких загинуло 3 454 людини, ще 32 736 осіб травмовано. ДТП в Україні є першою за поширеністю причиною смерті молоді віком 15—24 роки і другою за поширеністю причиною смерті дітей віком 5—14 років», — наголосив Стефанчук.

Зауважимо, разом із першим заступником голови Ради ініціаторами законопроєкту виступили ще 40 народних депутатів — окрім депутатів від «Слуги народу», серед них позафракційний Олександр Юрченко і член депутатської групи «Довіра» Геннадій Вацак.