Новини

Кличко пообіцяв продовжити пільги для бізнесу в Києві на час локдауну. Про що йдеться

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Сергій Бортник / «Бабель»

На час локдауну в Україні з 8 до 24 січня столична влада продовжить пільги для підприємців, запроваджені на початку карантину в березні.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час брифінгу 11 грудня.

«Ми і наступного року продовжуватимемо підтримувати столичних підприємців. Я ініціював збереження преференцій для малого та середнього бізнесу, що ми запровадили у березні, та запровадження деяких інших пільг для того, щоб підтримати малий та середній бізнес», — сказав він.

За словами Кличка, до розгляду депутатів Київради вже підготовлені проєкти рішень щодо продовження наданих пільг та встановлення їх для інших категорій підприємців, що «дозволить їм зберегти робочі місця та бізнес» на період карантину.

Мер Києва уточнив, що йдеться про зменшення вартості оренди комунального майна та пайову участь в утриманні об’єктів благоустрою для ресторанного бізнесу, пересувної та сезонної торгівлі — на 50%.

Також запропоновано встановити плату за договорами розміщення засобів пересувної та сезонної торгівлі (незалежно від суми, визначеної у договорах оренди) у розмірі 1 гривня.

«Перелік пільг, що пропонує місто, не потребує внесення змін до договорів, що існують. Ми розуміємо, що Київ недоотримає частину доходів. Але ми маємо зберегти і підтримати столичний бізнес. Люди повинні працювати і заробляти», — наголосив Кличко.