Новини

The Insider: Донька заступника глави адміністрації Путіна отримала громадянство Франції

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Олексій Нікольський / ТАСС

Донька першого заступника глави адміністрації президента Росії Сергія Кирієнка, який курирує внутрішню політику Кремля, Любов Кирієнко отримала громадянство Франції.

Про це повідомляє російське видання The Insider, посилаючись на базу осіб з подвійним громадянством, яку веде Міністерство внутрішніх справ країни.

Видання пише, що Кирієнко повідомила російську владу про наявність другого громадянства — такі дані подають в управління МВС з питань міграції. Журналісти зазначають, що в базі повністю співпадають персональні дані Кирієнко — дата народження та номер російського паспорта.

На своїй сторінці в LinkedIn Кирієнко вказала, що до 2012 року навчалася в ESCP Business School у Парижі. А потім до 2014 року працювала у французькому піар-агентстві, після чого повернулася в Росію.

Опозиціонер Олексій Навальний, коментуючи розслідування ЗМІ, наголосив, що Сергій Кирієнко є головним з політики в адміністрації Путіна. «Саме він вигадує всю цю гидоту — від законів про «іноземних агентів» до посадок за поодинокі пікети. Підробляє вибори. Постійно бреше. І треба ж, у його дочки французьке громадянство», — написав політик.

Сама Любов Кирієнко згодом відреагувала на публікацію у ЗМІ, назвавши інформацію про французьке громадянство «брехнею». У коментарі «РБК» вона сказала, що в неї «одне громадянство — Росії, іншого ніколи не було». Кирієнко не виключає, що подаватиме до суду на авторів публікації.