Новини

Омбудсмен Денісова зустрілася з представницею «ДНР» Морозовою — та передала Україні матеріали кримінальної справи

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Пресслужба Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Уповноважена з прав людини Людмила Денісова зустрілася з представницею «ДНР» з гуманітарних питань у ТКГ Дар’єю Морозовою, яка передала українській стороні 28 томів кримінальної справи, що після початку війни залишилися в окупованому Донецьку.

Про це Денісова повідомила у Facebook.

Домовлялись про передачу документів понад два роки. Нарешті Денісова отримала 28 томів кримінальної справи стосовно громадянки України, яка протягом 20 років доводить свою невинуватість у судах. Цю справу вже передали представнику апеляційного суду Донецької області.

Пресслужба Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Також Денісова та Морозова обговорили передачу 125 кримінальних справ і проваджень щодо 133 осіб, яких притягнули до кримінальної відповідальності ще до початку війни і які перебувають на підконтрольній Україні території.

Денісова додала, що вони обговорили й передачу Україні 300 вʼязнів, які відбувають покарання на окупованих територіях. Однак це можна зробити після закінчення пандемії.

Щодо обміну цивільних і військовополонених, які перебувають у «ДНР», то зараз уточнюють технічні питання, «але та сторона налаштована на організацію цього процесу».