Новини

На Донбасі запобігли двом диверсіям бойовиків. Вони хотіли влаштувати теракт та замінувати українські позиції

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

СБУ

Українські військові на Донбасі запобігли двом диверсіям бойовиків, які планували теракти та мінування позицій.

Про це пише пресслужба СБУ та українська делегація у ТКГ у своєму Facebook.

29 листопада неподалік Луганського Донецької області українські військові виявили диверсійно-розвідувальну групу бойовиків. Після відкриття вогню вони втекли.

«Під час огляду шляху відступу ворожої ДРГ було виявлено засоби мінування російського виробництва, зокрема три МОН-50 та споряджений касетний контейнер типу КСФ-1 з мінами типу ПФМ-1, які заборонені Женевською конвенцією. Окрім того, були виявлені особисті речі та бронежилет з позивними «Мартин», «Худий» та «Григор», 2 речових мішки, бухта кабелю, 4 магазини, споряджені патронами 5,45 мм», — йдеться у повідомленні.

Підходи до українських позицій вони корегували за допомогою російського безпілотника «Гранат», який було збито, оскільки такі дії порушують домовленості щодо перемир’я.

Також контррозвідники СБУ затримали одного з мешканців Донецької області під час спроби підірвати електромережі. Таке завдання йому дали бойовики.

«Він вилучив із заздалегідь підготовленого схрону саморобний вибуховий пристрій, який планував закласти на об’єкті, привести у бойову готовність і здійснити терористичний акт. За задумом кураторів, вибух мав дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в регіоні та залякати населення», — розповідають у СБУ.