Новини

Профільний комітет Ради: Проєкт держбюджету на 2021 рік готовий до розгляду

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

National Bank Of Ukraine / Flickr

Бюджетний комітет Верховної Ради завершив підготовку проєкту держбюджету на 2021 рік до розгляду парламентом у першому читанні.

Голова комітету Юрій Арістов повідомив, що за участю Міністерства фінансів і Рахункової палати було розглянуто 2 451 пропозицію до проєкту, після чого були представлені висновки, в яких пропонується збільшити доходи держбюджету на 20,2 млрд гривень і перерозподілити частину витрат.

Комітет запропонував уточнити або виключити окремі положення законопроєкту для узгодження з вимогами Бюджетного кодексу. «Ідеться про визначення граничних обсягів державного гарантованого боргу і державних гарантій, про розподіл нерозподілених видатків на державні капіталовкладення, а також про забезпечення парламентського контролю над розподілом коштів за деякими бюджетними програмами», — заявив Арістов.

Комітет пропонує збільшити витрати на охорону здоровʼя, освіту, соцзахист, культуру, спорт, забезпечення дипломатичних установ, утилізацію твердого ракетного палива, підтримку сільгоспвиробників, а також на інвестиційні та інфраструктурні проєкти.

Верховній Раді рекомендували ухвалити підготовлений проєкт постанови щодо висновків і пропозицій до проєкту держбюджету на 2021 рік.