Новини

Посол Білорусі в Аргентині вдруге подав у відставку, не визнаючи легітимності Лукашенка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Посол Білорусі в Аргентині Володимир Астапенко вдруге подав заяву про відставку, відмовляючись працювати в підпорядкуванні у самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

«Відсутність міжнародної легітимності глави держави не дозволяє мені як дипломату і як патріоту своєї країни продовжувати сумлінно виконувати посадові обовʼязки посла, перебуваючи в підпорядкуванні в особи, яка не має права висловлювати волю білоруського народу», — пояснив дипломат.

Зазначається, що це вже друге прохання про відставку. За словами Астапенка, його першу заяву проігнорували. «Після інавгурації, 23 вересня, я подав заяву про звільнення із займаної посади за згодою сторін. [...] Ніякої реакції на це не отримав. Зараз я цю заяву відкликав і 27 жовтня подав нову», — розповів він.

За словами Астапенка, у новій заяві він просить звільнити його від займаної посади на підставі статті 41 Трудового кодексу — «у звʼязку з порушеннями наймачем законодавства, що перешкоджає виконанню роботи за трудовим договором».