Новини

Єрмак заявив, що брав участь у зустрічі Зеленського з головою британської розвідки

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Голова Офісу президента Андрій Єрмак спростував інформацію ЗМІ про те, що не брав участі у зустрічі президента Володимира Зеленського з керівником зовнішньої розвідки Сполученого Королівства Річардом Муром.

Про це він розповів в інтервʼю «Бабелю».

«Дзеркало тижня» написало неправду. По-перше, хоча б у тій частині, що я особисто був на тій зустрічі. Але не можу сказати більше, ніж президент. Одна з тем стосувалася протидії дезінформації», — розповів Єрмак.

Він пояснив, що наразі вже назріла необхідність створити міжнародний центр протидії пропаганді. «Україна готова виступити ініціатором. Ця ідея отримала велику підтримку серед наших партнерів», — додав голова ОП.

На питання про поширення дезінформації через ЗМІ Єрмак відповів, що принцип свободи слова в Україні непорушний. «Коли переступають червоні лінії, це вже не журналістика, а інформаційне кілерство. Якщо говоримо про контрпропаганду, ми говоримо про зовнішні чинники і міжнародний центр [протидії пропаганді]. А всередині країни у нас є достатня законодавча база та правоохоронні органи, які повинні реагувати на такі факти [дезінформації]», — зазначив Єрмак.

Що це за зустріч?

Видання «Дзеркало тижня» з посиланням на джерело, «яке заслуговує на довіру», повідомляло, що під час візиту Зеленського на початку жовтня до Великої Британії він зустрічався з британською розвідкою. За даними видання, у зустрічі, окрім президента, брав участь тільки голова СБУ Іван Баканов, але не було представників Офісу президента. На зустрічі з главою розвідки Річардом Муром нібито обговорювали три теми:

Пізніше Зеленський підтвердив факт цієї зустрічі, проте назвав «некоректно

ю» інформацію про учасників розмови, «адже на зустрічі був інший склад».