Новини

Глава МЗС Німеччини заявив, що «Північний потік — 2» буде добудований до кінця, попри позицію США

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

BMJV / Flickr

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що російський газопровід «Північний потік — 2» буде добудований, незважаючи на позицію США. Але точна дата — невідома. Про це він сказав в інтервʼю Redaktionsnetzwerk Deutschland.

«Я припускаю, що «Північний потік — 2» буде добудований. Питання в тому, коли. Ми визначаємо нашу енергетичну політику і енергопостачання тут, в Європі», — сказав він.

Він наголосив, що Німеччина не критикує той факт, що США є другим за величиною імпортером російської важкої нафти у світі. «Ми не критикуємо той факт, що США більш ніж удвічі збільшили імпорт нафти з Росії в минулому році і тепер є другим за величиною імпортером російської важкої нафти в світі. США реалізують своє право на незалежну енергетичну політику. Ми теж так робимо», — сказав Маас.

При цьому глава німецького МЗС нагадав про санкції Євросоюзу, введені проти Росії через отруєння речовиною з групи «Новачок» російського опозиціонера Олексія Навального. «Наші відносини з Росією залишаться складними. І в майбутньому нам прийдеться дати європейську відповідь на неприйнятні дії Росії», — наголосив Маас.

Раніше видання Die Zeit писало, що Німеччина запропонувала США мільярдну угоду, щоб запобігти введенню американських санкцій проти газопроводу «Північний потік — 2». У листі німецький уряд заявляє, що готовий профінансувати будівництво двох спеціальних терміналів для прийому американського скрапленого газу в портах Брюнсбюттель та Вільгельмсгафен. Загальна вартість сягатиме близько мільярда євро.