Новини

«Голос» вимагає скликати Раду на позачергове засідання для звільнення міністра охорони здоровʼя Степанова

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

УНІАН

Партія «Голос» вимагає скликати позачергове засідання Верховної Ради для звільнення міністра охорони здоровʼя Максима Степанова через «остаточну втрату контролю за поширенням коронавірусу в Україні».

Про це йдеться в заяві партії.

«У нього були всі фінансові й технічні можливості для ефективного протистояння поширенню вірусу, але відповідні заходи або відсутні, або безрезультатні. Ми вимагаємо призначення антикризового управлінця в цій сфері», — наголосили у «Голосі».

Також у партії вимагають першочергово виділити з державного бюджету гроші на збільшення потужностей державних лабораторій, які проводять тести на COVID-19, оскільки Україна «потребує проведення не менше 100 тисяч тестів на добу», а також на устаткування лікарень для хворих, розгортання додаткових ліжок, забезпечення необхідними засобами та обладнанням.

«Сьогодні в різних областях України людям уже відмовляють в госпіталізації і відправляють додому помирати. Кругова порука брехні влади про стан справ у лікарнях має бути розірвана. Вибори — не причина приховувати правду від людей», — додали у політсилі.

Окрім цього «Голос» закликав правоохоронні органи негайно перевірити інформацію про незаконне запровадження в українських лікарнях квот на госпіталізацію хворих на COVID-19 та «факти поширення Міністерством охорони здоров’я неправдивої інформації» щодо реальної заповнюваності ліжок інфекційних лікарень.