Новини

«Дикість»: заступник голови НБУ Сологуб прокоментував отримання догани

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Національний банк України

Заступник очільника Національного банку Дмитро Сологуб назвав дикістю отримання від Ради НБУ догани та висловлення йому та іншій заступниці Катерині Рожковій недовіри.

Про це він написав у своєму акаунті в Twitter.

«Прозорість є однією з п’яти цінностей НБУ. Саме за це ми отримали престижну нагороду у 2019 році. Тому виглядає дико отримати догану за професійні та неупереджені комунікації, навіть якщо інтерв’ю «Інтерфаксу» та коментар Kyiv Post не сподобались багатьом у владних кабінетах», — повідомив Сологуб.

Він також зазначив, що за це рішення Рада НБУ заслуговує на Шнобелівську премію з економіки. За його словами, отримана догана – це перший подібний інцидент за 20 років роботи.

Водночас економіст Сергій Фурса розкрив деякі деталі догани Рожковій та Сологубу. Зокрема, за його словами, Сологуб отримав догану за те, що сказав в інтерв’ю, що рівень довіри до України у МВФ наразі близько нуля і її потрібно відновлювати заново.

«Це смішно, але догану Сологубу вирішили винести за інтерв’ю, де він сказав, що довіра з боку МВФ втрачена і тепер потрібно все вибудовувати з нуля. І це правда. Ба більше, пан Сологуб навіть прикрасив ситуацію, бо не з нуля треба вибудовувати, а з поля від’ємних чисел. Бо власне нуль — це перша зустріч, коли ви не знайомі. Але коли ви знайомі і вас вже кинули, то це вже мінус», — написав він.