Новини

NASA відклало запуск корабля Cygnus з вантажем для Міжнародної космічної станції перед самим стартом

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

NASA

Запуск вантажного космічного корабля Cygnus американської компанії Northrop Grumman, який мав вирушити до Міжнародної космічної станції, був скасований через технічні несправності.

Про це повідомили у Національному управлінні США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

«Запуск був зупинений автоматикою за 2 хвилини 40 секунд до старту через невідому проблему з компонентом наземного допоміжного обладнання», — йдеться в повідомленні.

Як зазначили в NASA, якщо проблема виявиться незначною і буде швидко вирішена, то наступну спробу запуску здійснять через добу. Наразі старт заплановано на 20:45 за часом Східного узбережжя США (3 жовтня о 03:45 за Києвом). У цьому разі вантажний корабель прибуде на МКС на день пізніше від запланованого — 5 жовтня.

Запуск планували здійснити за допомогою ракети-носія Antares 1 жовтня о 21:43 за часом Східного узбережжя США (2 жовтня о 04:43 за Києвом) з космодрому NASA Воллопс на однойменному острові біля атлантичного узбережжя американського штату Вірджинія. Стиковку з МКС прогнозували 4 жовтня.

Cygnus мав доставити на МКС 3,6 тонни вантажу, зокрема продукти, обладнання та матеріали для проведення наукових досліджень.