Новини

США знову посилили санкції проти Росії. Цього разу проти осіб і компаній, пов’язаних із «кухарем Путіна» Пригожиним

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Mikhail Metzel \ TASS via Getty Images

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти ще кількох компаній та фізичних осіб, яких пов’язують із «кухарем Путіна», російським бізнесменом Євгеном Пригожиним.

Про це пише пресслужба відомства.

«У Євгена Пригожина є міжнародна мережа прихильників для поширення його згубного політичного і економічного впливу в усьому світі. Метою США й надалі залишається обмеження здатності Пригожина проводити операції у глобальному масштабі», — зазначив міністр фінансів Стівен Мнучін.

Цього разу об’єктом санкцій стала діяльність Пригожина у Центральноафриканській Республіці, зокрема в галузі видобутку різних корисних копалин.

Загалом санкції наклали на вісьмох осіб і сім організацій: M Finans і Lobaye Invest із ЦАР, російську компанію з підводних технологій Okeanos, а також на фінські транспортно-експедиційні компанії Optima Freight, GCH Finland, Unicum Trade та ACEX, які використовували для того, щоб обійти американські санкції.

Пригожин — російський бізнесмен, ресторатор, власник кейтерингового бізнесу, засновник фабрики тролів, одна з ключових фігур у російсько-українській інформаційній війні. Саме Пригожина вважають фактичним керівником «ПВК Вагнера», яка засвітилася в Україні, Сирії, Лівії та інших країнах. Компанія Пригожина займалася в Росії організацією харчування вищих осіб держави, завдяки чому він отримав від ЗМІ прізвисько «кухар Путіна».