Новини

«Нормандські переговори» та захист вчителів. Віцепремʼєр Резніков та голова Міносвіти Шкарлет прозвітують у Раді

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

УНІАН / Ратинський В’ячеслав

18 вересня під час години запитань до уряду у Верховній Раді заслухають віцепремʼєра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова та виконувача обовʼязків міністра освіти Сергія Шкарлета.

Про це на погоджувальній раді заявив спікер парламенту Дмитро Разумков.

Заслухати цих урядовців забажали представники фракцій, з огляду на проблеми з різночитанням результатів перемовин на рівні радників країн «нормандського формату» та питання захисту вчителів в умовах поширення коронавірусу в Україні.

При цьому нардеп «Європейської солідарності» Ірина Геращенко запропонувала скликати закрите засідання Ради за участю президента Володимира Зеленського, а член «Батьківщини» Сергій Соболєв закликав главу держави виступити із щорічним зверненням перед нардепами, зважаючи на загрозливу тенденцію з поширенням пандемії.

Разумков пояснив, що запрошення президента на годину запитань до уряду не відповідає регламенту. Також спікер підтримав вимогу заслухати Шкарлета, оскільки ще 15 липня профільний Комітет доручив Міносвіти до 2 вересня розробити концепцію підвищення оплати праці вчителям, однак вона не була представлена.

«Буде виглядати наступним чином: 20 хвилин виступу Резнікова, до 21 хвилини запитання від депутатських фракцій та груп і 20 хвилин запитання до виконувача обов’язки міністра освіти Сергія Шкарлета», — зазначив спікер.