Новини

Геращенко розповіла про характер травм Балуха і його стан: Перевели до реанімації, у нього важка черепно-мозкова травма

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Facebook / Olga Skripnik

Після нападу невідомих у київському Парку культури та відпочинку «Гідропарк» колишній політв’язень Кремля, громадський активіст Володимир Балух перебуває у реанімації, його прооперували — лікарі діагностували важку черепно-мозкову травму.

Про це повідомила нардеп від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

«Володимир Балух перебуває в Лікарні швидкої допомоги, куди швидка привезла його опівдні. Скільки він перебував без тями після звірячого побиття — невідомо, встановити це мають правоохоронці», — написала вона.

За словами Геращенко, лікарі роблять усе можливе для стабілізації стану активіста.

«Щойно закінчилася операція, його перевели до реанімації. У Володі важка черепно-мозкова травма, операція була на голові, стан важкий. Реабілітація потребує довгого часу. До Володі поки що не пускають. І просять поки що не турбувати лікарів, які не можуть оприлюднювати деталі, зокрема й через те, що розпочато слідство щодо побиття», — додала нардеп.

Своєю чергою прокуратура Києва взяла на контроль перебіг розслідування нападу на Балуха.

«Під час проведення першочергових слідчих дій правоохоронці встановили місце, де потерпілий перебував напередодні, та осіб, з якими він спілкувався. Із вказаними свідками проводяться слідчі дії. Також виявлено сумку з особистими речами потерпілого», — заявили у відомстві.