Новини

Офіс президента відповів на звинувачення у порушенні авторських прав під час концерту до Дня Незалежності — показав повний ролик

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Офіс Президента опублікував повний перелік використаних фрагментів музичних творів із зазначенням їхніх авторів, які звучали в музичному номері до Дня Незалежності України на Софійській площі у Києві, після заяв низки виконавців про порушення прав.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Офісу президента.

«24 серпня на Софійській площі пролунало 17-хвилинне попурі «Музична історія Незалежності», яке складалося з популярних в Україні пісень останніх трьох десятиліть у виконанні відомих українських артистів. Законом дозволяється подібне використання фрагментів пісень без попередньої згоди автора», — заявили в ОП.

Також в Офісі президента пояснили, що підставою для такого використання є пункт 9-1 статті 21 Закону України «Про авторське право і суміжні права», який дозволяє без згоди автора (чи іншої особи, яка має авторське право) публікувати фрагменти музичних та інших творів у декількох форматах, зокрема у форматі попурі, за умови, якщо зазначено ім’я автора та джерело запозичення.

«Розміщуємо повний відеоролик музичного попурі, в якому виконані вимоги пункту 9-1 ст. 21 Закону «Про авторське право і суміжні права» та під кожним фрагментом запозиченої композиції вказане посилання на автора музичного твору», — додали у Володимира Зеленського.