Новини

У Білорусі все ж таки скасовують концерти до виборів у кількох великих містах. Білоруси масово просили зірок не приїжджати

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Гонтар Володимир / УНИАН

У Білорусі вирішили скасувати передвиборчі концерти за участю місцевих та зарубіжних виконавців, які мали відбутися у багатьох великих містах напередодні президентських виборів. Після масових звернень білорусів багато зарубіжних артистів відмовилися від участі. Про це повідомляє TUT.by.

Концерти відмінили у Гомелі та Гродно, а у Бресті, Вітебську, Могильові та Мінську — перенесли на невизначений термін.

Керуючий компанією-організатором Atom Entertainment Group Андрій Алексєєв розповідає, що концерт робили для всіх і спочатку захід не був політичним. «Одна частина людей спробувала довести артистам, що це політична акція, їх втягнули в політичні розборки», — сказав він.

За його словами, через начебто можливі провокації вирішили перенести концерти. Рішення про дату і місце концертів, додає він, ухвалять вже після виборів.

Про що йдеться?

6 серпня на сайті Міністерства культури Білорусі зʼявилася інформація, що 8 серпня, за день до президентських виборів, у 13 великих містах країни пройдуть безкоштовні концерти «За Білорусь». Список місцевих і зарубіжних артистів опублікували тут. З українських виконавців на захід були запрошені Тіна Кароль, Олег Винник та Павло Зібров.

Після цього білоруси стали масово писати зіркам у соцмережах і просити їх не приїжджати на концерти.

У підсумку багато зірок скасували свої виступи. Зокрема, Тіна Кароль спочатку видалила анонси про захід у соцмережах, а потім взагалі відмовилася виступати.